Список форумов › Самогон из фруктов и ягод › Самогон из винограда (чача, граппа)
Я по калькулятору в районі 28-30% розбавляю.Є люди які і 35% СС гонять.Іполіт писал(а):як вирахувати кількість води, яку потрібно додати в СС для другої перегонки?
Прогугліть "калькулятор разведення спирту". Посиллання не додаю, щоб за рекламу не прийняли.Іполіт писал(а):як вирахувати кількість води
Я розвожу до 30%. Інколи "на глаз". Є в мережі видатні теоретики, які з усілякими графіками з піною навколо рота будуть доводити, що розводити треба лише до 27,3% (наприклад) інакше "всьо пропало", але то таке. Це може мати значення, коли робите дистилят для "білого" споживання і треба максимально чітко (для вашого апарата) розділити фракції. Але коли робите для діжки, насадки в царзі нема (або майже нема), то й мови про чітке розділення теж нема.Іполіт писал(а):Дякую , так, дійсно, знайшов калькулятор.То розбавляти СС для другої перегонки до 28%?Чого питаю бо ще вичитав, що ніби до 20% теж треба?(
А причем вода к брожению?Войциг писал(а):сколько добавить воды
Уже прочел в посте выше. Вообще странно, что виноградное вино так плохо выбродило. На дикарях ставили, наверное, а это лотерея. Возьмите нормальные винные и добродите. Вода тут не помощник, ибо 7% - невысокая спиртуозность и дрожжи просто сдохли, скорее всего. Тем более, если вино уже осветленное.AlexS писал(а):Приблизительная спиртуозность вина
Вернуться в Самогон из винограда (чача, граппа)
Сейчас этот форум просматривают: 2 гостя