Самогон із калини, експеримент

Список форумов Самогон из фруктов и ягод Самогон из другого фруктово-ягодного сырья

  • 3

Сообщение Дядя Саша » 29.03.2018, 14:47

Цього року вирішив Вигнати самогон із калини. Для експерименту взяв по 2 кг перемерзлої калини, перебив міксером і засипав в 2 бутилі. В перший бутиль залив 2л води, спиртові дріжджі "градус", червона упаковка. В другий бутиль додав 2кг цукру, 8л води, ті ж самі дріжджі. поставив на бродіння на 7 днів.
В першому бутилі бродіння ішло в'яло, гідрозатвор практично мовчав, характерного запаху спирту не було. В другому бродіння аналогічне цукровій бразі, повністю вибродила на 4 день.
При перегонці з першого бутиля вдалося витягнути 200мл 25% самогону із сильним запахом калини, на смак-кислота, дерево, трава.
Із другого бутиля получилося 2л 51% самогону із запахом калини і сивухи. при повторній перегонці -100гр голів(95%),800мл питного дистиляту(76%),інше-хвости. Питна фракція була розведена до 43% і продегустована. На запах віддалено нагадує калину. на смак щось схоже на перегнану настойку, або перегнаний домашній коньяк із легкою кислинкою.
перегонка велася на бкм висотою 1м, 35 мідна труба, царга набита нерж. мочалками.

В результаті можу сказати, що експеримент провалився: в першому випадку із-за низького вмісту цукру в калині спирт практично не набродив, а в другому випадку получився цукровий самогон із практично непомітними відтінками чогось фруктово-деревного.
Настуний раз спробую настояти на зерновому самогоні, а потім перегнати.
Дядя Саша
Откуда: Чернівці
Репутация: 7
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 03.12.2016
С нами: 1 год 9 месяцев

Sponsor

Sponsor
 

Вернуться в Самогон из другого фруктово-ягодного сырья

Кто сейчас на сайте

Сейчас этот форум просматривают: 1 гость

cron