Самогон из ячменя (мука) ХОС

Список форумов Самогон из зерна и солода Самогон из ячменя

Сообщение moonshineman » 04.07.2017, 10:28

valeriys писал(а):немає сенсу так робити, бо пів-мішка ніхто на млині не переб"є, а крупорушки чи валкового млина в мене нема, тому буду увесь об"єм пророщувати для оцукрювання заторів, а там буде як буде. До речі вчора, вперше скуштував, та розлив свій бурбон. Я просто вражений його якістю та глибоким кольором. Настоював на чіпсах з черешчатого та скального дубу з навіскою 5 гр/л. близько 35 днів. Запахи - просто Божествено - неперевершені.... Тепер поставив мету - односолодовий ВІСКІ!
В багатьох,хто тримає господарство, є млини дома. Поцікався.
В мене односолодовий з білого солоду стоїть на чіпсах вже місяців сім-вісім. Робив тільки одну перегонку, запустив спеціально трохи хвостиків, так їх пів року чути було, зате зараз - річ вийшла просто неперевершена. Настоював 53 градуси. Пробував, клас. Розвів до 45 градусів, на мій смак стало пріснувато... залишив дальше на чіпсах.
А бурбон вже допиваю... Наступний піде в бочку...
moonshineman M
Аватара
Откуда: Поділля
Репутация: 27
Сообщения: 111
Зарегистрирован: 24.05.2017
С нами: 5 месяцев 28 дней

Sponsor

Sponsor
 

Сообщение valeriys » 04.07.2017, 10:50

moonshineman писал(а):В мене односолодовий з білого солоду стоїть на чіпсах вже місяців сім-вісім
який навіс робив? При 5 грамах на літр, мені достатньо близько 2-х місяців з дубовою чіпсою, а в тебе пів-року? Не забагато часу - в плінтус не обернеться напій? В мене дубова бочка, сьогодні нарешті після 4-х місяців вимочування залляю її. Але по всім підрахункам не більш ніж на 3-4 місяці....
valeriys M
Аватара
Откуда: Днепр
Репутация: 19
Сообщения: 103
Зарегистрирован: 11.05.2017
С нами: 6 месяцев 10 дней

Сообщение Yaros » 04.07.2017, 11:39

valeriys писал(а):увесь об"єм пророщувати
А как вы собираетесь хранить пол мешка зеленого солода? На сколько я понимаю это возможно только в замороженном состоянии. Большая морозильная камера?
Yaros
Откуда: город Киев
Репутация: 172
Сообщения: 713
Зарегистрирован: 03.10.2016
С нами: 1 год 1 месяц

Сообщение moonshineman » 04.07.2017, 11:51

valeriys писал(а):який навіс робив? При 5 грамах на літр, мені достатньо близько 2-х місяців з дубовою чіпсою, а в тебе пів-року? Не забагато часу - в плінтус не обернеться напій?
Я чіпси раз пять закипятив, не плінтусять. А хвостиків хапнув забагато, зникли тільки після того, як банку 10 л з віскариком завязав салфеткою, і виніс на 2 тижні в гарячу машину, що стоїть на вулиці :wink: Зате після них (хвостів) Прикольні нотки з"явились, напій цікавий став... І приход віскарний від хвостів народу подобається. Без них не так.
Навіска "на око", але певне більше рази в два-три ніж 5г/л .
moonshineman M
Аватара
Откуда: Поділля
Репутация: 27
Сообщения: 111
Зарегистрирован: 24.05.2017
С нами: 5 месяцев 28 дней

Сообщение valeriys » 04.07.2017, 14:09

Yaros писал(а):А как вы собираетесь хранить пол мешка зеленого солода
Да не собираюсь я сразу проращивать пол-мешка :smile: у меня емкости для брожения - 30 литровые пластиковые канистры с затором по 5 кг. с зеленым солодом по 1 кг на емкость или 0,6 кг сухого зерна....Хватит растянуть удовольствие на все лето :razz:
valeriys M
Аватара
Откуда: Днепр
Репутация: 19
Сообщения: 103
Зарегистрирован: 11.05.2017
С нами: 6 месяцев 10 дней

Сообщение Romb » 12.07.2017, 15:02

doc131074 писал(а):просто температура 57 и ниже не является оптимальной ни для А ни для Г, поэтому мне и не ясно, как можно было надеятся на быстрый старт, если не соблюдены условия для этого старта.

Изучаю мат. часть по ХОСу. Так везде ферменты сыпят в холодную воду. Поэтому и ХОС. Так какому рецепту довериться?

И количество А- Г тоже сильно разное. Как быть. И А-Г мокрые или сухие?
Romb
Откуда: Kiev UA
Репутация: 24
Сообщения: 196
Зарегистрирован: 18.10.2016
С нами: 1 год 1 месяц

Сообщение Yaros » 14.07.2017, 13:51

Romb писал(а):И А-Г мокрые или сухие?
А сухие кто продает?
Заказал вчера на пробу ферменты+целюлазу+кислую протеазу+антисептик в Харькове. Сегодня получил на Новой почте. По результату отпишусь.
Yaros
Откуда: город Киев
Репутация: 172
Сообщения: 713
Зарегистрирован: 03.10.2016
С нами: 1 год 1 месяц

Пред.

Вернуться в Самогон из ячменя

Кто сейчас на сайте

Сейчас этот форум просматривают: 2 гостя