Самогон из ячменя (крупа)

Список форумов Самогон из зерна и солода Самогон из ячменя

Сообщение Сурмач » 07.05.2020, 20:27

Я шось не доганяю,це що зараз осолодити весь зелений солод??а як далі??докладніше будь-ласка.

І чому ту кашу(не ослоджену)не можна буде підігріти потім?
Сурмач M
Аватара
Откуда: Волинь
Репутация: 4
Сообщения: 24
Зарегистрирован: 07.05.2020
С нами: 2 месяца 7 дней

Sponsor

Sponsor
 

Сообщение doctor » 07.05.2020, 20:35

Сурмач писал(а):І чому ту кашу(не ослоджену)не можна буде підігріти потім?
Як би так все було просто,то б ніхто кашу швидко не студив, а всі б чекали поки остигне сама до температури внесення дріжджів.

Добавлено спустя 9 минут 53 секунды:
Сурмач писал(а):Я шось не доганяю,це що зараз осолодити весь зелений солод?
Що в твоєму випадку означає осолодити солод?
Солодом осолоджується каша,або просто відбувається оцукрення солоду,якщо дист з самого солоду.
doctor
Откуда: Україна
Репутация: 1
Сообщения: 20
Зарегистрирован: 30.01.2019
С нами: 1 год 5 месяцев

Сообщение Сурмач » 07.05.2020, 20:47

Що в твоєму випадку означає осолодити солод?
Солодом осолоджується каша,або просто відбувається оцукрення солоду,якщо дист з самого солоду.
помилився осахарити

Як би так все було просто,то б ніхто кашу швидко не студив, а всі б чекали поки остигне сама до температури внесення дріжджів.
знову чи я не вірно формулюю питання,чи ти просто не зрозумів. значить в мене котлик на 50л. я роблю три затори і виходить спирту сирця якраз на один дробний перегон в тому ж котлику на 50л. Робив постійно на ферментах,а в березні (коли температура дозволяла)пророщував на три затори тільки солод щоб не морочитись з осолодженням. Зараз є пустий холодильник в якому реально проростити 6-8 кг солода а 16-17 кг зерна треба осолодити.
ПИТАННЯ: чи можу я просто розпарити кашу НЕ ОСОЛОДЖЕННУ сьогодні(так як розварювати треба мінімум 2-3 години за 2 рази) залишити її на ніч,а завтра дезінфікувати солод перекрутити на м'ясорубці і всю цю кашу вчорашню НЕ ОСОЛОДЖЕНУ підігріти і осолодити????
Последний раз редактировалось Сурмач 07.05.2020, 21:02, всего редактировалось 2 раз(а).
Сурмач M
Аватара
Откуда: Волинь
Репутация: 4
Сообщения: 24
Зарегистрирован: 07.05.2020
С нами: 2 месяца 7 дней

Сообщение doctor » 07.05.2020, 20:49

Ти спочатку питаєш про кашу,а потім хочеш оцукрити сам солод,або я не розумію,що ти хочеш,або ти неправильно питаєш/думаєш.

Добавлено спустя 3 минуты 20 секунд:
Варимо кашу,(в залежності від того скільки її ,враховуємо на скільки впаде температура після внесення солоду від тієї що є до 65)),закидаємо солод,і при t65`C відбувається осолодження. Потім швидко охолоджуємо до температури внесення дріжджів і вносимо дріжджі.
doctor
Откуда: Україна
Репутация: 1
Сообщения: 20
Зарегистрирован: 30.01.2019
С нами: 1 год 5 месяцев

Сообщение Сурмач » 07.05.2020, 21:14

чи я не вірно формулюю питання,чи ти просто не зрозумів. значить в мене котлик на 50л. я роблю три затори і виходить спирту сирця якраз на один дробний перегон в тому ж котлику на 50л. Робив постійно на ферментах,а в березні (коли температура дозволяла)пророщував на три затори тільки солод щоб не морочитись з осолодженням. Зараз є пустий холодильник в якому реально проростити 6-8 кг солода а 16-17 кг зерна треба осолодити.

ПИТАННЯ: чи можу я просто розпарити кашу НЕ ОСОЛОДЖЕННУ сьогодні(так як розварювати треба мінімум 2-3 години за 2 рази) залишити її на ніч,а завтра дезінфікувати солод перекрутити на м'ясорубці і всю цю кашу вчорашню НЕ ОСОЛОДЖЕНУ підігріти і осолодити????
Сурмач M
Аватара
Откуда: Волинь
Репутация: 4
Сообщения: 24
Зарегистрирован: 07.05.2020
С нами: 2 месяца 7 дней

Сообщение doctor » 07.05.2020, 21:34

Сурмач писал(а):чи можу я просто розпарити кашу НЕ ОСОЛОДЖЕННУ сьогодні(так як розварювати треба мінімум 2-3 години за 2 рази) залишити її на ніч,а завтра дезінфікувати солод перекрутити на м'ясорубці і всю цю кашу вчорашню НЕ ОСОЛОДЖЕНУ підігріти і осолодити????
Якщо вона не остигне до температури внесення солоду,то можна.
Якщо гріти,то ні, бо в каші заведуться "живі організми",які не дадуть забродити дріжджам.
doctor
Откуда: Україна
Репутация: 1
Сообщения: 20
Зарегистрирован: 30.01.2019
С нами: 1 год 5 месяцев

Сообщение Сурмач » 07.05.2020, 21:41

Дякую. А якщо обробити ту кашу на ніч спиртом чи головами,не заливати а просто поприскати і сполоснути на наступний день(я так розумію вона все одно буде густа як пластилін чи глина)?
Сурмач M
Аватара
Откуда: Волинь
Репутация: 4
Сообщения: 24
Зарегистрирован: 07.05.2020
С нами: 2 месяца 7 дней

Сообщение Manunas » 08.05.2020, 22:31

Сурмач писал(а):Дякую. А якщо обробити ту кашу на ніч спиртом чи головами,не заливати а просто поприскати і сполоснути на наступний день(я так розумію вона все одно буде густа як пластилін чи глина)?
Я з власного досвіду кашу не розварюю. Грію воду до 80+ градусів і вношу амілосубтилін на норму по гідромодулю 1/4-1/3,5 потім вношу дерть (зерно дрібного помолу), ретельно розмішую, щоб не було грудок і відключаю нагрів. Залишаю все це діло на годину. За цей час перемішую разів 4-5. Все розріджується і падає температура до температури оцукрення, потім вношу або глюкавамарин або солод. Далі процес йде по класиці: оцукрення - йодна проба - швидке охолодження та внесення дріжджів. За такою схемою працював із пшеницею, кукурудзою, ячменем та житом. Оцукрювалося нормально, вихід АС з кілограма був в межах норми. Думаю за такою схемою Сурмач вам буде легче працювати ніж 2-3 години все це розварювати. Єдине що доведеться зробити це мілко змолоти зерно :smile:
Manunas
Откуда: Україна
Репутация: 2
Сообщения: 5
Зарегистрирован: 19.12.2019
С нами: 6 месяцев 26 дней

Сообщение doctor » 09.05.2020, 11:16

Manunas писал(а):ніж 2-3 години все це розварювати
Пробував різні методи,але якщо варити куку 1,5 години,то вихід сс більший ніж просто її розпарити у воді.
doctor
Откуда: Україна
Репутация: 1
Сообщения: 20
Зарегистрирован: 30.01.2019
С нами: 1 год 5 месяцев

  • 1

Сообщение Сурмач » 09.05.2020, 15:21

Manunas,Я з власного досвіду кашу не розварюю. Грію воду до 80+ градусів і вношу амілосубтилін

Дякую. Але є одне НО,це ферменти!! Я також багато часу робив горілку на ферментах. Сперша в холодній воді розмішував зерно(помол) з альфою грів до 92-95гр. тримав 1-2 год.,тоді охолоджував до 65 і закидав Глюко+целюлаза і протеаза ще 1-2год. І виходило в мене з 24 кг зерна від 12,5 до 14,5 літрів 42%об.горілки(і це навіть з відбором по габрієлю,правда заморочувався і той ізоаміл переганяв ще раз на половину і нормальну половину вносив до СС). і тут підбив мене чорт в березні заморочитись і проростити зерно(солод),зробив з пшениці на три затори. Короче зробив я горілку - це небо і земля порівняні з тими смердючими ферментами(хоча деяким моїм співбухарям пофіг їм би аби геть не смерділо шлангом гумовим як в селах роблять). Короче не хочу я тих ферментів,є думка зовсім їх вилити і висипати,щоб нечистий не підбивав :twisted:. зараз буде тепло і нема шансу проростити на вуличних умовах солод.

і от є в мене пустий холодильник в якому пророщую 6 кг. ячменю,а в машині лежить 16 кг. подрібненого ячменю. І хочеться мені,друже,на***ти життя(тут до речі за мат не накажуть??)так як з солодом,щоб за день встигнути три рази осолодити те зерно і поставити на бродіння,от тому і питаю.

Пи.Си. до речі чомусь з солода не пер ізоаміл сс,тобто сам сс почав іти десь на 93+гр,його(ізоамілового сс) на 8-9л сс виходило 100-150гр навіть не забирав. В кого як було чи це норма чи тільки в мене так??? до речі на ферментах перло його літрами.
Последний раз редактировалось Amgor 10.05.2020, 01:15, всего редактировалось 2 раз(а).
Причина: ценз
Amgor » 10.05.2020, 01:14 Замечание
мат не приветствуется на нашем форуме!
Сурмач M
Аватара
Откуда: Волинь
Репутация: 4
Сообщения: 24
Зарегистрирован: 07.05.2020
С нами: 2 месяца 7 дней

  • 1

Сообщение Manunas » 10.05.2020, 11:42

doctor писал(а):Пробував різні методи,але якщо варити куку 1,5 години,то вихід сс більший ніж просто її розпарити у воді.
Пробував після осолодження та внесення дріжджів все це діло відцідити, а ту дробину що залишилась (90% шкірка зерна) залити водою та варити десь годину і потім знову оцукрити. Дійсно щось вдавалося доотримати до 10% від загального обсягу АС із злакової культури (5-8%), але зробивши калькуляцію затрат вирішив, що розварювання додає до собівартості більше ніж коштує саме зерно, ну і наш час ми не враховуємо.
Manunas
Откуда: Україна
Репутация: 2
Сообщения: 5
Зарегистрирован: 19.12.2019
С нами: 6 месяцев 26 дней

Сообщение doctor » 10.05.2020, 20:03

Manunas писал(а):Пробував після осолодження та внесення дріжджів все це діло відцідити, а ту дробину що залишилась (90% шкірка зерна) залити водою та варити десь годину і потім знову оцукрити.

:insane: Якось не зовсім логічно.
Внесення дріжджів - фільтрація
Варити,потім знову оцукрення.
doctor
Откуда: Україна
Репутация: 1
Сообщения: 20
Зарегистрирован: 30.01.2019
С нами: 1 год 5 месяцев

Сообщение Manunas » 11.05.2020, 07:03

doctor писал(а):Якось не зовсім логічно.
Внесення дріжджів - фільтрація
Варити,потім знову оцукрення.
З вами цілком погоджуюсь логіки тут не багато, але заради експерименту 1 раз зробив, щоб виявити залишкову кількість цукрів після розварення
Manunas
Откуда: Україна
Репутация: 2
Сообщения: 5
Зарегистрирован: 19.12.2019
С нами: 6 месяцев 26 дней

Сообщение baldaya » 11.05.2020, 10:35

Сурмач писал(а):до речі чомусь з солода не пер ізоаміл сс,тобто сам сс почав іти десь на 93+гр
Швидше за все, міцність браги менша.
baldaya
Откуда: Ukraine
Репутация: 0
Сообщения: 5
Зарегистрирован: 17.01.2018
С нами: 2 года 5 месяцев

Сообщение Сурмач » 15.05.2020, 06:28

Швидше за все, міцність браги менша.

менша,але не набагато,приблизно десь десь на відсотків 15(перестав вести записи тому точно сказати не можу). хіба той 1-1,5%об спирту в бразі так вплине на ізоаміл??
Сурмач M
Аватара
Откуда: Волинь
Репутация: 4
Сообщения: 24
Зарегистрирован: 07.05.2020
С нами: 2 месяца 7 дней

Сообщение Сурмач » 16.05.2020, 12:18

Доброго дня. Проводжу осахарювання ячменю(розварене в кашу)зеленим солодом(ячмінь).Підкажіть оптимальну температуру і час для цього дійства,так як в неті пишуть різне. ВЕЛИКЕ дякую хто зголоситься в найближчий час. На даний момент тримаю 65 градусів.
Сурмач M
Аватара
Откуда: Волинь
Репутация: 4
Сообщения: 24
Зарегистрирован: 07.05.2020
С нами: 2 месяца 7 дней

Сообщение baldaya » 16.05.2020, 21:36

Сурмач писал(а):хіба той 1-1,5%об спирту в бразі так вплине на ізоаміл??
на практиці впливає, брага з низькою спиртуозністю явно краща "органолептично". Здається в темі Габріеля61 на хд розяснювалося, якщо не путаю.

Добавлено спустя 1 минуту 26 секунд:
Сурмач писал(а):На даний момент тримаю 65 градусів
запізно, звичайно, але 62-64 норма. Плюс-мінус пару градусів не смертельно.
baldaya
Откуда: Ukraine
Репутация: 0
Сообщения: 5
Зарегистрирован: 17.01.2018
С нами: 2 года 5 месяцев

Сообщение Foks29 » 29.05.2020, 11:28

Здравствуйте уважаемые, хочу и я поделится тем как я впервые сделал ячменную брагу по "ГОС" с использованием данных ферментов и хотелось бы услышать отзыв о том какие ошибки я допустил от более опытных форумчан . Ячмень 6 кг. перебил на дерть, залил в эмалированная кастрюлю 27л. воды (1-4,5) добавил сразу в воду 2,5 кубика ферменты А и засыпал дробленый Ячмень и поставил на газ нагревать и варил переодично помешивая 1,5-2 часа, после охладить до 95 градусов добавил ещё 2,5 куб. фермента А и оставил на улице охлаждатся до 60 гр. периодически помешивая, благо погода прохладная сейчас, после охлаждения добавил 5куб. ферментов Г и указав одеялами
оставил до утра осахареватся, утром попробовал на вкус сусло было сладкое, набрал половину 1,5 литровой банки сусла добавил 120гр. прессования дрожжей "Зелёный змей" оставил разбражевать, обработал 65-литровую бочку спиртом и после ополоснул кипятком перелил туда сусла из кастрюли и охладив его до 35 град. и влил туда дрожжи, закрыл герметично крышку, установил гидрозатвор и укутал одеялом оставил бродить, через 5мин. пошёл бурный процесс брожения. Пеногаситель я не использовал так как забыл его заказать вмести с ферментами, но в бочке брага заняла меньше половины объёма вряд-ли она убежит. На этом пока всё.)
Foks29 M
Аватара
Откуда: Kiev Ukraine
Репутация: 8
Сообщения: 59
Зарегистрирован: 04.12.2016
С нами: 3 года 7 месяцев

Сообщение guron » 29.05.2020, 11:59

Если просто сначала нагреть воду до кипения , потом бросить крупу . потом довести до 92-94 градусов цельсия , будет не много проще , чем сначала греть и мешать . Потом уже мешать .
Если потом просто на самогон - то все ИМХО нормально.
Если в бочку - то лучше специальные дрожжи ( если столько мучится) . Если делать постоянно , то одной пачки дрожжей 100грамм. - на пол года - год хватает . Потом ИМХО не много перерождаются . Это если оставлять отстоянный осадок ( после декантирования браги) и туда по новой заливать отфильтрованное сусло. Ну и нужно солод - то же запах конечного продукта отличается в лучшую сторону.
Я летом зерновые не делаю - плохо и долго отстаиваются .

Добавлено спустя 21 минуту 16 секунд:
ну и с перегонкой там целая морока. Медь в аппарате . Отсечение и кольцевание голов и хвостов первого прегона с добавлением их в последующий первый перегон . Отсекание голов и хвостов второго перегона с добавлением их в первый перегон . Рабавление СС первого перегона до 25-28 % содержания спирта ( но пишут не более 10%-добавления воды) . Отсекание тела 1 и тела 2 второго пергона ( либо по температуре в кубе либо по крепости в струе ), с добавлением тела 2 в последующий второй перегон . Можно еще замутить и третий перегон с подобными разделениями .
Все операции - без какого либо укрепления.
потом когда прерываетесь ( на лето как я ), у вас остается примерно литров 5-6 голов с хвостами ( первого и второго пергона - которые потом вы добавите ) и литров 10-12 тела 2 - которое то же будет ждать своей очереди .
Все пишу под свои объемы ( у меня котел 50 литров ( маловат для зерновых)

Добавлено спустя 18 минут 57 секунд:
Ну и про ферменты
не смотря на добавление солода ( в нужных пропорциях ), ферменты нужно держать в готовности всегда ( солод может недоосахарить)
guron
Откуда: Черкассы
Репутация: 22
Сообщения: 178
Зарегистрирован: 07.09.2017
С нами: 2 года 10 месяцев

Сообщение AlexS » 29.05.2020, 22:31

guron писал(а):Отсекание тела 1 и тела 2 второго пергона
Вы гоните "по-Габриэлю"? Для бочки или для употребления в белом виде?
AlexS
Откуда: Винница
Репутация: 85
Сообщения: 418
Зарегистрирован: 11.08.2017
С нами: 2 года 11 месяцев

Пред.След.

Вернуться в Самогон из ячменя

Кто сейчас на сайте

Сейчас этот форум просматривают: 5 гостей