Куб на дровах

Список форумов Общая информация о самогоне Технология, оборудование и этапы самогоноварения

  • 5

Сообщение Gvardeetc » 18.06.2019, 17:10

Вітаю шановне товариство!

Сусід подарував емність з неіржавійки 3мм на 190 літрів.
Було вирішено зробити куб на дровах для варки зернової сировини і вигону сирцю.
Бродіння відбуватиметься в іншій тарі.
Сьогодні перший старт.
Надії справдилися, переляки пройшли.
Піч закип'ятила 160 л води за дві години.
Спалено три оберемки дрів.
У вас нет необходимых прав для просмотра ИЗОБРАЖЕНИЙ в этом сообщении. Зарегистрируйтесь.
Gvardeetc
Откуда: Полтава
Репутация: 14
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 16.12.2018
С нами: 1 год 6 месяцев

Sponsor

Sponsor
 

Сообщение staffordrodg » 18.06.2019, 19:39

Поздравляю! А как сделана топка? Куб стоит на каких-то опорах? И как сливать барду-насосом?
Мне кажется,что если утеплить саму печь(и верх самого куба),то процесс пойдёт еще быстрее.
Жил бы в доме-обязательно сделал БЫ и себе что-то подобное.
staffordrodg M
Откуда: Славянск
Репутация: 20
Сообщения: 93
Зарегистрирован: 13.02.2017
С нами: 3 года 4 месяца

Сообщение Gvardeetc » 18.06.2019, 20:06

Дякую!
Топкою слугує весь "кубик". В ньому на підставці з арматури стоїть бак. Полум'я охоплює пів-баку. Тому так мало палива пішло. Нижній злив не робив, бо у відвідній трубі могло все пригоріти. Відкачуватиму 12 В атомобільною помпою для антифризу. Після нетривалого випробування, так, маю намір утеплити мінватою.
Gvardeetc
Откуда: Полтава
Репутация: 14
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 16.12.2018
С нами: 1 год 6 месяцев

  • 1

Сообщение Gvardeetc » 25.06.2019, 14:22

Кришку зроблено, кламп приварено, прокладку виготовлено, все зібрано та опресовано.
Завтра погоню сирець. 300 л браги зачекались.
У вас нет необходимых прав для просмотра ИЗОБРАЖЕНИЙ в этом сообщении. Зарегистрируйтесь.
Gvardeetc
Откуда: Полтава
Репутация: 14
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 16.12.2018
С нами: 1 год 6 месяцев

  • 5

Сообщение Gvardeetc » 26.06.2019, 10:27

Сирець пішов.
Півтори години на нагрів 150 л.
Перші краплі на 85 градусах у баку.
Потекло на 90 градусах.
За 100 хвилин зібрав 20 літрів сирцю.
Процес триває.
У вас нет необходимых прав для просмотра ИЗОБРАЖЕНИЙ в этом сообщении. Зарегистрируйтесь.
Gvardeetc
Откуда: Полтава
Репутация: 14
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 16.12.2018
С нами: 1 год 6 месяцев

  • 1

Сообщение BOGUSH2201 » 09.10.2019, 15:00

Як продукція, чи робите другий перегін. Маю подібний агрегат але ще не випробовував, думаю у кінці жовтня випробую з чачею.

Добавлено спустя 1 минуту 12 секунд:
Вигляд у пічці

Добавлено спустя 1 минуту 4 секунды:
Цікаво поради або доповнення фахівців самогонної справи
У вас нет необходимых прав для просмотра ИЗОБРАЖЕНИЙ в этом сообщении. Зарегистрируйтесь.
BOGUSH2201
Откуда: Львів
Репутация: 2
Сообщения: 3
Зарегистрирован: 21.06.2018
С нами: 2 года

Сообщение Gvardeetc » 11.10.2019, 09:50

Вітаю з обновкою!

Бачу - нагрів тільки по дну ємкості. У мене бак занурений у піч на близько 30 см, тому палива витрачається менше, але це має побічку - треба наповнювати бак настільки, щоб під кінець рівень не був нижче верхнього края пічки, бо пригорить. До речі, вже пригорала бражка? Як з цим боретесь, чи як цьому будете запобігати? Маю деякі спостереження. Із 15 прогонів цього літа двічі підгорало, тому застосовую певну методику.

Другий перегін, звичайно роблю, але вже на індукційній плиті в 30-літровому баку з ковпачковою колоною. На дровах тільки варю кашу, осолоджую і відганяю сирець. Для бродіння переливаю в пластикові діжки.

Було б цікаво обмінятися зразками напоїв.

Бажаю успіху!
Gvardeetc
Откуда: Полтава
Репутация: 14
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 16.12.2018
С нами: 1 год 6 месяцев

Сообщение moonshineman » 13.10.2019, 23:13

Gvardeetc, Каша на дровах не пригорає?
moonshineman M
Аватара
Откуда: Поділля
Репутация: 56
Сообщения: 216
Зарегистрирован: 24.05.2017
С нами: 3 года 1 месяц

  • 1

Сообщение Gvardeetc » 15.10.2019, 12:21

Пригорала 2 рази з 15.
Причина - важка дробина + прогавив нагрів, дрова прогоріли, дробина сіла на дно і вже не піднімалася.
Кілька разів фільтрував брагу через мішок з-під цукру, а потім підгледів в інтернеті інший спосіб.
Тепер грію брагу і шумовкою знімаю дробину. Роблю так до 70-75 градусів, а вже потім закручую бак і ставлю холодильник. За цей час важка дробина піднімається з шумом і видаляється. Залишок, якщо вже і сяде на дно (було пару раз, пропадала електрика, зупиняв нагрів, бо охолодження через насос), то з відновленням нагріву циркулює з рідиною і не пригорає.
Gvardeetc
Откуда: Полтава
Репутация: 14
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 16.12.2018
С нами: 1 год 6 месяцев

Сообщение BOGUSH2201 » 16.10.2019, 14:23

Gvardeetc, чи можете розказати як робиться процес подрібнення, варки, осолодження. Я ще цього не робив , але хочу попробувати. Яке зерно, чи пророщуєте, скільки часу вариться, осолодження відбувається самостійно чи щось додаєте. Який вихід з зерна. Я перший раз прожену у кінці жовтня , або початок листопада брагу з виноградного жмиха маю три бочки по 200л. А пізніше почну експериментувати з зерновими.
BOGUSH2201
Откуда: Львів
Репутация: 2
Сообщения: 3
Зарегистрирован: 21.06.2018
С нами: 2 года

  • 1

Сообщение Gvardeetc » 17.10.2019, 09:47

З солодом не працював. Ще не обладнав місце для осолодження зерна.

А поки працюю з крупами.
Після спроб з борошном, гречаною, пшеничною, кукурудзяною, ячневою крупами, зупинився на кукурудзяній, ячневій та пшеничній крупах. Та й коштують вони в супермаркеті дешевше, ніж на базарі подрібнене зерно для відгодівлі.
Кукурудзяна 9-10, ячнева 11-12, пшенична 7-8 грн/кг. До речі, цукор на гурті 12 грн/кг.

Помітив, що, як на мій смак, ячка дає гарний аромат, але слабкий післясмак, а кукурудза - навпаки. Тому у кулькох крайніх заторах брав 50/50.

Бак на 180 літрів.
Наливаю 140 літрів води зі скважини, доводжу до кипіння.
Готую поряд піногасник та два ферменти.
Додаю піногасника.
Інтенсивно розмішуючи, всипаю 20 кг кукурудзяної і 20 кг ячневої крупи.
Варю кашу доти, поки вже весло несила провертати. Коли 30 хвилин, коли й годину веслую. Щоб максимально вийшов крохмаль. За цей час дрова прогоряють і кипіння зупиняється.
Вливаю амілосубтілін, перемішую.
Все це роблю під вечір. Ще кілька разів до сну перемішую кашу.
На ранок температура спала до потрібних 65 градусів.
Вливаю глюкаваморин, перемішую і займаюся своїми справами, періодично перемішую.
Осолоджується і остигає добу. Кілька разів, у зв'язку з від'їздом, залишалося і на 2-3 доби.
Переливаю у три пластикові діжки по 60 літрів, вкидаю дріжджі Саф-Левюр для випічки та напоїв 100г. Пачка на діжку.
Гідрозатворів не ставлю.
Періодично перемішую.
Відіграло, освітлилося.
Перший прогон на сирець починаю зранку, бо все займає 8 годин. 2 години на нагрів і 6 годин на прогон.
Переливаю брагу у бак, осад з дробини промиваю, відтискаю у мішку, заливаю промивку у бак.
Грію. По досягненню десь 60 градусів починає вспливати дробина. Знімаю її шумівкою. Так до 75 градусів. Це як раз та дробина, що може пригоріти.
Закриваю бак кришкою, ставлю 2" царгу, два коліна, дефлегматор і холодильник послідовно, носик, трубку відводу. Підключаю воду охолодження.
На 91-92 градусах у баку (10-12% спирту у бразі) починається інтенсивний відбір.
Отже з 40 кг крупи набродилося 180кг браги х 0,11 = 19,8 кг спиртів.
Гоню до 99 градусів у баку.
Отримую в середньому 45 л сирцю.
Середню міцність сирцю ніколи не міряв. Змішувати десь 15 банок сирцю, міряти...
Є маса браги, є температура закипання. Ось вам і кількість спирту.

Другий прогон роблю за два рази у 30 л баку під 1,5" клампи на індукційній плиті 2 кВ.
Половину сирцю розвожу водою до повного баку.
Ставлю ковпачкову колону "Вавілон" з мідними тарілками, діоптр, заповнений нарізаними по 8-10 мм мідними трубками (такі використовуютьь для підключення кондиціонерів), дефлегматор, коліно 180 градусів, холодильник, носик, трубка відбору.
Відбираю голови, орієнтуючись по запаху. Пропав ацетон - все, максимальний нагрів.
Гоню до 95 градусів у баку.
Фініш.
З однієї партії сирцю отримую близько 15 л продукту міцністю 80-90 градусів.

Якось так. Вибачайте за багато літер.
Gvardeetc
Откуда: Полтава
Репутация: 14
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 16.12.2018
С нами: 1 год 6 месяцев

  • 1

Сообщение BOGUSH2201 » 17.10.2019, 12:42

Дякую за відповідь, я своє обладнання ще буду доробляти бо на цьому етапі просто прямоточник.Хочу доробити мішалку.
BOGUSH2201
Откуда: Львів
Репутация: 2
Сообщения: 3
Зарегистрирован: 21.06.2018
С нами: 2 года

  • 1

Сообщение Gvardeetc » 23.11.2019, 10:25

Добрі люди дали подлубатись в контейнерах з некондицією в яблучному садку.
Надлубав повен багажник і ще трошки.
20191119_135202.jpg

Якість яблук видно на фото. Вже добре визріли. Цукру багато, а соку в них мало.
Заклав такий експеримент:
Налив у куб літрів 40 води і по мірі нагрівання різав яблука навпіл і закидав у куб.
Яблука перед цим промив, але не чистив і нічого не вирізав.
Нарізав яблук повен куб, зварив компот, подрібнив міксером у дрилі.
20191120_120423.jpg

20191120_122836.jpg

20191121_090735.jpg

Як охололи переклав у діжки для бродіння.
Профільтрував компот, заміряв цукристість ареометром. 7%.
Закинув дріжджі. Пішла піна. Додав піногасника. Допомогло.
Двічі на день топлю шапку.
Минуло вже чотири дні. Сьогодні думаю шапку відкинути та почати додавати цукор.

Може хто таке вже робив? Буду радий порадам, зауваженням.
У вас нет необходимых прав для просмотра ИЗОБРАЖЕНИЙ в этом сообщении. Зарегистрируйтесь.
Gvardeetc
Откуда: Полтава
Репутация: 14
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 16.12.2018
С нами: 1 год 6 месяцев

Сообщение mic07 » 23.11.2019, 11:01

От набродит это пюре метанола.
Не зря ж с яблок отжимают сок и работают только с ним.
mic07
Аватара
Откуда: Одесса
Репутация: 2
Сообщения: 58
Зарегистрирован: 18.06.2018
С нами: 2 года

Сообщение AlexS » 24.11.2019, 12:35

mic07 писал(а):набродит это пюре метанола
Который уйдет с головными фракциями.
AlexS
Откуда: Винница
Репутация: 85
Сообщения: 417
Зарегистрирован: 11.08.2017
С нами: 2 года 10 месяцев

Сообщение Moonshiner » 19.12.2019, 21:34

Gvardeetc писал(а):Минуло вже чотири дні. Сьогодні думаю шапку відкинути та почати додавати цукор.

Минуло вже три тижні. Скільки чекати фінального звіту?
Moonshiner
Откуда: Україна
Репутация: 0
Сообщения: 2
Зарегистрирован: 19.11.2019
С нами: 7 месяцев 14 дней


Вернуться в Технология, оборудование и этапы самогоноварения

Кто сейчас на сайте

Сейчас этот форум просматривают: 4 гостя