Про головы, тело, хвосты и как побороть.

Список форумов Общая информация о самогоне Технология, оборудование и этапы самогоноварения

Сообщение moonshineman » 25.10.2017, 19:25

Кожному своє... скажу тільки, що на бражній колонні ізо теж можна лишити в кубі, забравши при цьому весь спирт. На паровому відборі. Що я збираюсь найближчим часом зробити на своїй колонні.
moonshineman M
Аватара
Откуда: Поділля
Репутация: 29
Сообщения: 115
Зарегистрирован: 24.05.2017
С нами: 8 месяцев

Sponsor

Sponsor
 

Сообщение Rimlan » 03.11.2017, 09:50

Если температура кипения ацетона 56, а метанола 65, а температура пара на входе холодильника 79-80 градусов, можно ли считать, что голова отобрана?
Rimlan
Откуда: Рубежное
Репутация: 1
Сообщения: 14
Зарегистрирован: 21.11.2016
С нами: 1 год 2 месяца

Сообщение Amgor » 03.11.2017, 12:25

Rimlan,
При дистилляции, отбор голов обычно по запаху, если ректификация то от АС 2..3% и подголовники по запаху и проба Ланга.
Amgor M
Модератор
Модератор
Аватара
Откуда: Днепр
Репутация: 229
Сообщения: 737
Зарегистрирован: 25.08.2016
С нами: 1 год 4 месяца

Сообщение Yaros » 03.11.2017, 12:28

Rimlan писал(а):можно ли считать, что голова отобрана?
Нет. Зависит от того как (в каком режиме) они отбирались до этого. То есть если отбор проводился не достаточно медленно то часть голов будет попадать в отбор даже при температуре 79-80... ИМХО.
Yaros В сети
Откуда: город Киев
Репутация: 201
Сообщения: 760
Зарегистрирован: 03.10.2016
С нами: 1 год 3 месяца

Сообщение moonshineman » 03.11.2017, 13:42

Rimlan писал(а):температура пара на входе холодильника 79-80 градусов, можно ли считать, что голова отобрана?
В мене при такій температурі на царзі в відбір вже попадає ізоамілол, який є хвостовою фракцією.
Термометр стоїть на 1/3 висоти царги.
При відборі голів температвра 75,7 градусів, після відбору голів добавляю нагрів, щоб вийти десь на 1-1,5 л/годину відбір. При цьому температура виростає до 76,0-76,2 градуси, і стабілізується. Якщо температура на царзі починає рости, значить спирту в кубі вже мало і відбір рветься ізоамілол. Скидаю нагрів, і ткмпература ще на деякий час стабілізується, при меншій швидкості відбору. Так можна витягнути весь спирт з куба, залишаючи ізо в кубі.
Температури на царзі в різних умовах можуть відрізнятись, головне засікти, на якій температурі стабілізувався відбір, і її дотримуватись.
moonshineman M
Аватара
Откуда: Поділля
Репутация: 29
Сообщения: 115
Зарегистрирован: 24.05.2017
С нами: 8 месяцев

Сообщение Rimlan » 03.11.2017, 21:34

В мене при такій температурі на царзі в відбір вже попадає ізоамілол
Как Вы определяете, что в погоне есть изоаминол? И насколько реально определить его процентное содержание? чтобы сравнить его с ПДК.
Rimlan
Откуда: Рубежное
Репутация: 1
Сообщения: 14
Зарегистрирован: 21.11.2016
С нами: 1 год 2 месяца

Сообщение moonshineman » 03.11.2017, 22:10

Rimlan,
Є два моменти.
Умови: другий перегон, з укріпленням, в царзі мідна пружина.
1. Приблизно прикидаю, скільки АС в кубі, після відбору половини, починаю контролювати температуру в царзі. Температуру над дефом контролювати не варто, якщо вона піднялась, то ізоамілол вже пройшов, пізно. Як температура на царзі піднімається на 0,2 градуса міняю посуду (на випадок, якщо щось промахаю) і скидаю нагрів. Температура в царзі падає, як правило повертається на попередній рівень, падає і швидкість відбору. Цю процедуру повторюємо доти, доки швидкість відбору не стане малою, або не припинеться зовсім. Все залежить від жадності самогонщика ;-)
2. Перед кожним пониженням температури перевіряємо, чи не попав ізоамілов в продукт. Якщо не попав, зливаємо порцію до першої порції.
Як перевірити, чи є ізоамілол. Пару капель продукту на долоні розтираємо швидко досуха і зразу нюхаємо. Якщо є ізоамілол, то відчуемо різкий неприємний запах, близький до бензину. Якщо ІЗО нема, суха рука практично не пахне. Як точніше пояснити, я не знаю. Треба пробувати запах весь погон, щоб зрозуміти різницю.
З.і. Як на запах визначити процент? ;-) :-)
moonshineman M
Аватара
Откуда: Поділля
Репутация: 29
Сообщения: 115
Зарегистрирован: 24.05.2017
С нами: 8 месяцев

Сообщение Rimlan » 03.11.2017, 22:35

Я уже 4 год перегоняю виноградную брагу, и отбираю голову только по запаху. Потом выдерживаю в бочках. Но меня как химика-технолога все-таки интересует насколько чистое тело получается. Реально ли определить сколько ацетона, метанола, изоаминола в конечном продукте?
Rimlan
Откуда: Рубежное
Репутация: 1
Сообщения: 14
Зарегистрирован: 21.11.2016
С нами: 1 год 2 месяца

Сообщение moonshineman » 03.11.2017, 22:57

Rimlan, То ти переганяєш тільки раз?
При першому перегоні з бражки, ізоамілол йде з головами, як головна фракція. До 94 градусів в кубі, дальше йде продукт без ізоамілолу.
Як хімік технолог, повинні знати, що можна здати дистиллят на аналіз в лабораторію. Тільки там скажуть кількість кожної домішки. Всі інші варіанти - пальцем в небо. :smile:
moonshineman M
Аватара
Откуда: Поділля
Репутация: 29
Сообщения: 115
Зарегистрирован: 24.05.2017
С нами: 8 месяцев

Сообщение Amgor » 03.11.2017, 22:57

Rimlan писал(а):Реально ли определить сколько ацетона, метанола, изоаминола в конечном продукте?
Только ГХ, остальное пальцем в ж..небо и пустой разговор.

Добавлено спустя 1 минуту 49 секунд:
moonshineman писал(а):При першому перегоні з бражки, ізоамілол йде з головами, як головна фракція. До 94 градусів в кубі, дальше йде продукт без ізоамілолу.
от куда познания такие? или самоуверенность в правильном действии?

Добавлено спустя 1 минуту 6 секунд:
moonshineman, не вводите форумчан в заблуждение
Amgor M
Модератор
Модератор
Аватара
Откуда: Днепр
Репутация: 229
Сообщения: 737
Зарегистрирован: 25.08.2016
С нами: 1 год 4 месяца

Сообщение moonshineman » 03.11.2017, 23:05

Amgor писал(а):от куда познания такие? или самоуверенность в правильном действии?
Та ладно, а як жеж перегонка по Габріелю?
moonshineman M
Аватара
Откуда: Поділля
Репутация: 29
Сообщения: 115
Зарегистрирован: 24.05.2017
С нами: 8 месяцев

Сообщение Amgor » 04.11.2017, 22:30

moonshineman писал(а):а як жеж перегонка по Габріелю?
Вы дали совет по методу Габриэля? Представление имеете и опыт? :smile:
Amgor M
Модератор
Модератор
Аватара
Откуда: Днепр
Репутация: 229
Сообщения: 737
Зарегистрирован: 25.08.2016
С нами: 1 год 4 месяца

Сообщение moonshineman » 05.11.2017, 10:09

Amgor писал(а):Вы дали совет по методу Габриэля?
Ні, звичайно, і досвіду не маю. Але, з методом ознайомився, і уявлення маю. По габріелю, відбирається в окрему посуду перше тіло до 94 градусів в кубі (дехто відбирає до 94 на колонні). Вважається, що до цієї температури весь ізоамілол з баку виходить. Так? Кого і яким чином я ввів в оману?
moonshineman M
Аватара
Откуда: Поділля
Репутация: 29
Сообщения: 115
Зарегистрирован: 24.05.2017
С нами: 8 месяцев

Сообщение Amgor » 05.11.2017, 11:53

moonshineman писал(а):досвіду не маю
теория не интересна, нет практики - не надо рассказывать.
Будет опыт поделитесь.
Amgor M
Модератор
Модератор
Аватара
Откуда: Днепр
Репутация: 229
Сообщения: 737
Зарегистрирован: 25.08.2016
С нами: 1 год 4 месяца

Сообщение Іван » 25.12.2017, 01:17

moonshineman, Методгабриэля для потстил (перегон).Нет первого тела с браги 94%.
Іван M
Откуда: Україна
Репутация: 0
Сообщения: 9
Зарегистрирован: 05.03.2017
С нами: 10 месяцев 18 дней

Сообщение AlexS » 25.12.2017, 15:17

Іван писал(а):Нет первого тела с браги 94%
Речь идет о температуре в кубе, а не о крепости дистиллята.
AlexS В сети
Откуда: Винница
Репутация: 20
Сообщения: 140
Зарегистрирован: 11.08.2017
С нами: 5 месяцев 13 дней

Сообщение Іван » 25.12.2017, 15:39

Понял,а я подумал про крепость тела;)
Іван M
Откуда: Україна
Репутация: 0
Сообщения: 9
Зарегистрирован: 05.03.2017
С нами: 10 месяцев 18 дней

Пред.

Вернуться в Технология, оборудование и этапы самогоноварения

Кто сейчас на сайте

Сейчас этот форум просматривают: Yaros и 11 гостей