Як побороти метиловий спирт в яблочній бразі по червоній схемі

Список форумов Самогон из фруктов и ягод Самогон из яблок или груш (кальвадос)

Сообщение moonshineman » 21.09.2019, 21:17

Привіт колеги!
Що маємо: близько 50 літрів браги, в яку на початку бродіння додано літрів 10 яблучної мякоті після виробництва соку, і 8кг цукру. Плюс Львівські сухі дріжджі.
Мета - отримати дистилят для вживання в білому вигляді з легкими яблучними нотами.
Планував днів через 5 бродіння зняти шапку м'якоті, щоб не набродило багато метилового спирту, який наброджується дріжджами в присутності пектинів.
На практиці шапку зняти не встиг, вже три тиждні я у від'їзді. Зрозуміло, що деяка кількість метилового спирту в заторі все ж набродила, хочеться отримати продукт смачний, і при цьому не осліпнути від нього.
Невеличке вивчення наявних і інтернеті джерел показало, що метанол в спирті - сирці, більше 40 долей спирту виходить разом з головними фракціями.
Чи мав хтось досвід подібних перегонок? Яка, на вашу думку схема перегонки такої браги буде найбільш оптимальною?
З. І. А з браги метанол піде далеко в хвостах...
moonshineman M
Аватара
Откуда: Поділля
Репутация: 63
Сообщения: 244
Зарегистрирован: 24.05.2017
С нами: 4 года 6 месяцев

Sponsor

Sponsor
 

  • 1

Сообщение RenatSV » 22.09.2019, 22:54

moonshineman писал(а):Планував днів через 5 бродіння зняти шапку м'якоті, щоб не набродило багато метилового спирту
Думаю ви перебільшуєте небезпеку, в вас класична цукрова брага з ароматною підкормкою для дріжджів. А уявляєте скільки набродить у суслі для бренді/коньяку/чачі?)))

moonshineman писал(а):Зрозуміло, що деяка кількість метилового спирту в заторі все ж набродила, хочеться отримати продукт смачний, і при цьому не осліпнути від нього.
Він завжди є у дистилятах, це ж не ректифікат. Але ж пам"ятаємо, що протиотрутою для метилового спирту є етиловий спирт!

moonshineman писал(а):Чи мав хтось досвід подібних перегонок??
Я у такий же спосіб роблю "чачу" і т.п. Перший перегін стандартний, до води. Другий - відбір голів у режимі ректифікації (відбір по рідині), потім відбіл тіла до 91*С температури у кубі. З 91*С веду відбір у тару по 100 мл, приблизно на 92-92,5*С у кубі починає тхнути гидотою і вмикаю старт-стоп щоб дотиснути з куба спирт. Потім розведення до 42% і все...

moonshineman писал(а):Яка, на вашу думку схема перегонки такої браги буде найбільш оптимальною?
Для цього потрібні аналізи на хроматографі. У всіх різне обладнання, умови бродіння і дріжджі...
RenatSV M
Аватара
Откуда: Kryvbas, UA
Репутация: 111
Сообщения: 348
Зарегистрирован: 30.08.2016
С нами: 5 лет 3 месяца

Сообщение moonshineman » 23.09.2019, 08:21

RenatSV, Дякую за відповідь. Десь так приблизно і планував переганяти.
Ви після відбору голів тіло відбираєте без укріплення?
moonshineman M
Аватара
Откуда: Поділля
Репутация: 63
Сообщения: 244
Зарегистрирован: 24.05.2017
С нами: 4 года 6 месяцев

Сообщение RenatSV » 23.09.2019, 15:32

moonshineman, на відборі тіла знімаю з півтораметрової мідної царги теплоізоляцію, такий собі аламбік... ось і усе укріплення
RenatSV M
Аватара
Откуда: Kryvbas, UA
Репутация: 111
Сообщения: 348
Зарегистрирован: 30.08.2016
С нами: 5 лет 3 месяца

Сообщение moonshineman » 23.09.2019, 16:12

RenatSV, уточнююче запитання: в царзі насадка присутня при цьому? Яким чином відбираються голови по рідині, якщо насадки немає?
moonshineman M
Аватара
Откуда: Поділля
Репутация: 63
Сообщения: 244
Зарегистрирован: 24.05.2017
С нами: 4 года 6 месяцев

Сообщение Борисфен » 23.09.2019, 19:23

RenatSV писал(а):ректифікації (відбір по рідині), потім відбіл тіла до 91*С температури у кубі

ну да ... и тело по жидкости на медной царге. І шо "скаже" печінка , в майбутньому? :smile:
Борисфен
Откуда: одесса
Репутация: 17
Сообщения: 71
Зарегистрирован: 15.11.2017
С нами: 4 года

Сообщение moonshineman » 23.09.2019, 20:19

Борисфен, А чому печінка має криво дивитися на мідну царгу?
moonshineman M
Аватара
Откуда: Поділля
Репутация: 63
Сообщения: 244
Зарегистрирован: 24.05.2017
С нами: 4 года 6 месяцев

  • 1

Сообщение RenatSV » 23.09.2019, 22:07

moonshineman писал(а):уточнююче запитання: в царзі насадка присутня при цьому?
Так, присутня, нержавіючі мочалки для посуду.

moonshineman писал(а):Яким чином відбираються голови по рідині, якщо насадки немає?
Насадка є.

Борисфен писал(а):ну да ... и тело по жидкости на медной царге. І шо "скаже" печінка , в майбутньому?
Теж саме, що каже справжньому кальвадосу, коньяку і іншим шляхетним дистилятам...
RenatSV M
Аватара
Откуда: Kryvbas, UA
Репутация: 111
Сообщения: 348
Зарегистрирован: 30.08.2016
С нами: 5 лет 3 месяца

Сообщение Борисфен » 24.09.2019, 13:12

moonshineman писал(а):Борисфен, А чому печінка має криво дивитися на мідну царгу?

Моя печенка не очень "любит" разные хим.соединения меди. :hi:
Борисфен
Откуда: одесса
Репутация: 17
Сообщения: 71
Зарегистрирован: 15.11.2017
С нами: 4 года

Сообщение moonshineman » 24.09.2019, 13:30

Борисфен, солі не йдуть у відбір, чи не так?
moonshineman M
Аватара
Откуда: Поділля
Репутация: 63
Сообщения: 244
Зарегистрирован: 24.05.2017
С нами: 4 года 6 месяцев

Сообщение Борисфен » 24.09.2019, 14:47

Если по "пару", так.
Борисфен
Откуда: одесса
Репутация: 17
Сообщения: 71
Зарегистрирован: 15.11.2017
С нами: 4 года

Сообщение moonshineman » 24.09.2019, 14:58

Борисфен, а якщо по рідині?
А якщо холодильник мідний? ☺️
moonshineman M
Аватара
Откуда: Поділля
Репутация: 63
Сообщения: 244
Зарегистрирован: 24.05.2017
С нами: 4 года 6 месяцев

  • 1

Сообщение Борисфен » 24.09.2019, 15:59

Не хочу полемизировать по вашему вопросу,ответ вы знаете.
Борисфен
Откуда: одесса
Репутация: 17
Сообщения: 71
Зарегистрирован: 15.11.2017
С нами: 4 года


Вернуться в Самогон из яблок или груш (кальвадос)

Кто сейчас на сайте

Сейчас этот форум просматривают: 1 гость

cron