Домашний самогон из винограда

Список форумов Самогон из фруктов и ягод Самогон из винограда (чача, граппа)

Сообщение ig_rok » 25.05.2019, 18:20

AlexS писал(а):продержал виноградный спирт на дубе
Що таке-*на дубі*?Щепа ,бочка?Якщо бочка,то що за обєм,що за 1.5 рокі там щось залишилося?
ig_rok
Откуда: Луцьк.Україна
Репутация: 12
Сообщения: 89
Зарегистрирован: 29.11.2017
С нами: 2 года 8 месяцев

Sponsor

Sponsor
 

Сообщение AlexS » 26.05.2019, 07:57

ig_rok писал(а):Що таке-*на дубі*?Щепа ,бочка?
Дубовые колышки с еженедельным "проветриванием". По сути, резервуарная выдержка.
AlexS
Откуда: Винница
Репутация: 87
Сообщения: 429
Зарегистрирован: 11.08.2017
С нами: 2 года 11 месяцев

Сообщение ig_rok » 26.05.2019, 11:42

AlexS писал(а):
ig_rok писал(а):Що таке-*на дубі*?Щепа ,бочка?
Дубовые колышки с еженедельным "проветриванием". По сути, резервуарная выдержка.
Ясно,але з колишок воно за місяць все витягло.Це вже витримка в склі вийшла.Хоча за 1,5 роки смак в склі міняється капітально.А провітрювання-це правильно,але краще насосом кисень ганяти.Я десь бачив ролік,що люди після витримки в 5-10 л. бочках потім ще пів року раз в тиждень аерацію напою роблять.Бо в 5л. бочці довго не протримаєш,за 3-4 місяці вже напій своє взяв з бочкі,а насичення киснем ще не достатньо.
ig_rok
Откуда: Луцьк.Україна
Репутация: 12
Сообщения: 89
Зарегистрирован: 29.11.2017
С нами: 2 года 8 месяцев

Сообщение AlexS » 26.05.2019, 22:03

ig_rok писал(а):з колишок воно за місяць все витягло
Очень спорное утверждение, я свои "дрова" по нескольку раз использую. На длительную выдержку никогда на беру свежие колья, только те, что хотя бы недели две в работе побыли. В бочке напиток же не вытягивает из дуба все за месяц.
ig_rok писал(а):в 5л. бочці
5 л это не бочка (ИМХО), а так, баловство одно.
AlexS
Откуда: Винница
Репутация: 87
Сообщения: 429
Зарегистрирован: 11.08.2017
С нами: 2 года 11 месяцев

Сообщение ig_rok » 27.05.2019, 20:59

AlexS писал(а):5 л это не бочка (ИМХО), а так, баловство одно.
Не скажіть,хорший літраж для швидкого приготування.В мене чотири шт. є.Це я в товариша забрав,він не користується.Ще маю три по 10л. і одна 15л.Заливаю в 5л.(по факту там 6л.) 58% бурбон,або бренді і за 3-4 місяці виходить продукт.Правда ще в склі місяців 10-12 треба потримати після розбавлення до 44%.Доволі нормальний напій виходить.А колишкі ще десь є-вже рік не використовую..В порівняні з бочкою-не те,різниця відчутна.
ig_rok
Откуда: Луцьк.Україна
Репутация: 12
Сообщения: 89
Зарегистрирован: 29.11.2017
С нами: 2 года 8 месяцев

Сообщение AlexS » 27.05.2019, 22:06

ig_rok писал(а):А колишкі ще десь є-вже рік не використовую..В порівняні з бочкою-не те,різниця відчутна.
В мене є три дубових кадки по 15 л, які я теж активно юзаю і особливої різниці порівняно із кілками не відчув, якщо відверто. Хімія та й фізика процесу однакова, якщо дотримуватися технології.
AlexS
Откуда: Винница
Репутация: 87
Сообщения: 429
Зарегистрирован: 11.08.2017
С нами: 2 года 11 месяцев

Сообщение ig_rok » 28.05.2019, 09:19

AlexS писал(а):і особливої різниці порівняно із кілками не відчув,
Мені як би мягкості не хватає на кілках.Скоріш за все відсутність аерації.А 15л. це вже трохи часу на витримку треба.В мене нова,тільки за 20 днів буде три місяці як залив в неї СС бурбона 35% на перловці настояного.Думаю три місяці хватить вимочкі,що б *плінтуса* не було.А тоді бурбон туди.Скільки ви перший раз в новій 15літровій тримали?
ig_rok
Откуда: Луцьк.Україна
Репутация: 12
Сообщения: 89
Зарегистрирован: 29.11.2017
С нами: 2 года 8 месяцев

Сообщение AlexS » 28.05.2019, 11:44

ig_rok писал(а):Скоріш за все відсутність аерації.

Я закриваю банки звичайними поліетиленовими кришками, в яких додатково ще роблю тонкою медичною голкою кілька отворів. Крім того щотижня відкриваю на п`ять хвилин "подихати".
ig_rok писал(а):Скільки ви перший раз в новій 15літровій тримали
Десь місяць тримав. Справа у тому, що кадку значно легше готувати, ніж діжку - її можна варити. Залив води, кинув великий кип'ятильник і все.
AlexS
Откуда: Винница
Репутация: 87
Сообщения: 429
Зарегистрирован: 11.08.2017
С нами: 2 года 11 месяцев

Сообщение ig_rok » 28.05.2019, 21:30

AlexS писал(а):Крім того щотижня відкриваю на п`ять хвилин "подихати".
Я скоріш за все буду фільтром ганяти раз в тиждень.В мене є фільтр з насосом великого тиску,колбу для вугілля зніму .
AlexS писал(а):Десь місяць тримав
Я все таки 3 місяці витримаю.
ig_rok
Откуда: Луцьк.Україна
Репутация: 12
Сообщения: 89
Зарегистрирован: 29.11.2017
С нами: 2 года 8 месяцев

Сообщение Yaros » 07.09.2019, 17:31

Перегоняю прямо сейчас виноград из браги в СС по "габриэлю". Отобрал первый литр "банк1" нюхаю с лодошки нужно ли отбирать еще. Изоамилола нет. Начинаю отбор в "банку2". Дай думаю понюхаю из первой банки уж больно ароматика классная, как оно с изиками пахнет. Нюхаю а изиков не слышу... наливаю 10 грамм в рюмку, выпиваю... нету... :eek: Как такое может быть? Кто то с таким сталкивался?
Yaros
Откуда: город Киев
Репутация: 372
Сообщения: 1130
Зарегистрирован: 03.10.2016
С нами: 3 года 10 месяцев

Сообщение ig_rok » 07.09.2019, 19:02

Yaros писал(а):из браги в СС по "габриэлю
Для чого?На сухо вигнали перший раз,а дальше,якщо хочите виноград по Габрієлю,то робіть.Я нормально жену,голови,тіло,хвости і все нормально.В цьому році вже десь більше як 300 кг.винограду переробив,буде ще більше.То я ставлю вино і через місяці 3 буду переганяти.Пресую жмих,трохи вже чачі зробив на наливкі-настойкі.Трохи заморожу на зиму,друзям роздаю.
ig_rok
Откуда: Луцьк.Україна
Репутация: 12
Сообщения: 89
Зарегистрирован: 29.11.2017
С нами: 2 года 8 месяцев

  • 1

Сообщение Yaros » 08.09.2019, 10:13

ig_rok писал(а):Для чого?
Нвіть не знаю що відповісти... :smoke:
Yaros
Откуда: город Киев
Репутация: 372
Сообщения: 1130
Зарегистрирован: 03.10.2016
С нами: 3 года 10 месяцев

Сообщение ig_rok » 08.09.2019, 13:46

Yaros писал(а):Нвіть не знаю що відповісти...
Перший раз гоніть досуха.Основне-маєте СС зі всіми ароматами початкового продукту,а дальше політ вашої фантазії.Я,на приклад,все,що з винограду без *Габріеля* роблю.Я не кажу,що це правильно,але там я не відчуваю ізіків.Та й 90% потім через витримку в бочках проходить.
ig_rok
Откуда: Луцьк.Україна
Репутация: 12
Сообщения: 89
Зарегистрирован: 29.11.2017
С нами: 2 года 8 месяцев

Сообщение Yaros » 08.09.2019, 15:43

ig_rok писал(а):Основне-маєте СС зі всіми ароматами початкового продукту
Аааа... А я ж ото і не второпаю нвіщо того габріеля люди вигадали. Мабуть їм нема чого робити... :wink:
ig_rok писал(а):Та й 90% потім через витримку в бочках проходить.
І шо після діжки ізіків нема? :eh:
Yaros
Откуда: город Киев
Репутация: 372
Сообщения: 1130
Зарегистрирован: 03.10.2016
С нами: 3 года 10 месяцев

Сообщение ig_rok » 08.09.2019, 22:19

Yaros писал(а):нвіщо того габріеля люди вигадали.
Так сс женіть по габрієлю,як вам так кортить
ig_rok писал(а):Я не кажу,що це правильно
Читати вмієте?
Yaros писал(а):І шо після діжки ізіків нема?
Як би ви побачили,який шмурдяк в нові бочкі американці наливають,а потім бурбон виходить,вони про габрієля не чули-тупі.. :wink:
ig_rok
Откуда: Луцьк.Україна
Репутация: 12
Сообщения: 89
Зарегистрирован: 29.11.2017
С нами: 2 года 8 месяцев

Можно ли делать чачу без добавления воды?

Сообщение bitum » 03.11.2019, 11:27

Помогите советом, можно ли делать чачу без воды? чтоб меньше раз перегонять.
Имем 60 кг винограда лидия и 50л куб с фальшдном.
Планировал перегонять с мезгой. Сахар не планировал добавлять.
bitum
Откуда: Днепр
Репутация: 0
Сообщения: 2
Зарегистрирован: 03.11.2019
С нами: 9 месяцев

Сообщение Yaros » 03.11.2019, 17:08

bitum писал(а):куб с фальшдном.
Можно было бы парогенератором или в ПВК, а с фальшдном скорее всего пригорит.
Yaros
Откуда: город Киев
Репутация: 372
Сообщения: 1130
Зарегистрирован: 03.10.2016
С нами: 3 года 10 месяцев

Сообщение Amgor » 03.11.2019, 20:52

bitum, В принципе можно, если все процедить через дуршлаг(без фанатизма), залить в куб а жмых сложить в мешок...как пример х/б наволочка, завязать и тоже бросить в куб. Фальшь-дно не даст мешку гореть а жмых отдаст спирт. Единственное что надо предусмотреть так это сделать так что бы мешок если раздуется и всплывет, не перекрыл выход пара. Я так зерновую при ХОС делаю.
Если тэны в кубе то может пригореть, а если нагрев наружный то все получается.
Еще мешочный вариант ...подвесить мешок(что бы не касался жидкости) и за ночь все с него стечет.
Либо паром как написано Ярославом в пред. пост.
Amgor M
Модератор
Модератор
Аватара
Откуда: Днепр
Репутация: 463
Сообщения: 1063
Зарегистрирован: 25.08.2016
С нами: 3 года 11 месяцев

Сообщение AlexS » 07.11.2019, 09:32

Amgor писал(а):как пример х/б наволочка
Поддерживаю, всегда так делаю.
Amgor писал(а):Еще мешочный вариант ...подвесить мешок(что бы не касался жидкости) и за ночь все с него стечет.
Можно и так, но присутствие в кубе мезги и косточки заметно усиливает ароматику.
AlexS
Откуда: Винница
Репутация: 87
Сообщения: 429
Зарегистрирован: 11.08.2017
С нами: 2 года 11 месяцев

Пред.

Вернуться в Самогон из винограда (чача, граппа)

Кто сейчас на сайте

Сейчас этот форум просматривают: 2 гостя

cron