Домашний самогон из винограда

Список форумов Самогон из фруктов и ягод Самогон из винограда (чача, граппа)

Сообщение ig_rok » 25.05.2019, 17:20

AlexS писал(а):продержал виноградный спирт на дубе
Що таке-*на дубі*?Щепа ,бочка?Якщо бочка,то що за обєм,що за 1.5 рокі там щось залишилося?
ig_rok
Откуда: Луцьк.Україна
Репутация: 9
Сообщения: 62
Зарегистрирован: 29.11.2017
С нами: 1 год 7 месяцев

Sponsor

Sponsor
 

Сообщение AlexS » 26.05.2019, 06:57

ig_rok писал(а):Що таке-*на дубі*?Щепа ,бочка?
Дубовые колышки с еженедельным "проветриванием". По сути, резервуарная выдержка.
AlexS
Откуда: Винница
Репутация: 57
Сообщения: 322
Зарегистрирован: 11.08.2017
С нами: 1 год 11 месяцев

Сообщение ig_rok » 26.05.2019, 10:42

AlexS писал(а):
ig_rok писал(а):Що таке-*на дубі*?Щепа ,бочка?
Дубовые колышки с еженедельным "проветриванием". По сути, резервуарная выдержка.
Ясно,але з колишок воно за місяць все витягло.Це вже витримка в склі вийшла.Хоча за 1,5 роки смак в склі міняється капітально.А провітрювання-це правильно,але краще насосом кисень ганяти.Я десь бачив ролік,що люди після витримки в 5-10 л. бочках потім ще пів року раз в тиждень аерацію напою роблять.Бо в 5л. бочці довго не протримаєш,за 3-4 місяці вже напій своє взяв з бочкі,а насичення киснем ще не достатньо.
ig_rok
Откуда: Луцьк.Україна
Репутация: 9
Сообщения: 62
Зарегистрирован: 29.11.2017
С нами: 1 год 7 месяцев

Сообщение AlexS » 26.05.2019, 21:03

ig_rok писал(а):з колишок воно за місяць все витягло
Очень спорное утверждение, я свои "дрова" по нескольку раз использую. На длительную выдержку никогда на беру свежие колья, только те, что хотя бы недели две в работе побыли. В бочке напиток же не вытягивает из дуба все за месяц.
ig_rok писал(а):в 5л. бочці
5 л это не бочка (ИМХО), а так, баловство одно.
AlexS
Откуда: Винница
Репутация: 57
Сообщения: 322
Зарегистрирован: 11.08.2017
С нами: 1 год 11 месяцев

Сообщение ig_rok » 27.05.2019, 19:59

AlexS писал(а):5 л это не бочка (ИМХО), а так, баловство одно.
Не скажіть,хорший літраж для швидкого приготування.В мене чотири шт. є.Це я в товариша забрав,він не користується.Ще маю три по 10л. і одна 15л.Заливаю в 5л.(по факту там 6л.) 58% бурбон,або бренді і за 3-4 місяці виходить продукт.Правда ще в склі місяців 10-12 треба потримати після розбавлення до 44%.Доволі нормальний напій виходить.А колишкі ще десь є-вже рік не використовую..В порівняні з бочкою-не те,різниця відчутна.
ig_rok
Откуда: Луцьк.Україна
Репутация: 9
Сообщения: 62
Зарегистрирован: 29.11.2017
С нами: 1 год 7 месяцев

Сообщение AlexS » 27.05.2019, 21:06

ig_rok писал(а):А колишкі ще десь є-вже рік не використовую..В порівняні з бочкою-не те,різниця відчутна.
В мене є три дубових кадки по 15 л, які я теж активно юзаю і особливої різниці порівняно із кілками не відчув, якщо відверто. Хімія та й фізика процесу однакова, якщо дотримуватися технології.
AlexS
Откуда: Винница
Репутация: 57
Сообщения: 322
Зарегистрирован: 11.08.2017
С нами: 1 год 11 месяцев

Сообщение ig_rok » 28.05.2019, 08:19

AlexS писал(а):і особливої різниці порівняно із кілками не відчув,
Мені як би мягкості не хватає на кілках.Скоріш за все відсутність аерації.А 15л. це вже трохи часу на витримку треба.В мене нова,тільки за 20 днів буде три місяці як залив в неї СС бурбона 35% на перловці настояного.Думаю три місяці хватить вимочкі,що б *плінтуса* не було.А тоді бурбон туди.Скільки ви перший раз в новій 15літровій тримали?
ig_rok
Откуда: Луцьк.Україна
Репутация: 9
Сообщения: 62
Зарегистрирован: 29.11.2017
С нами: 1 год 7 месяцев

Сообщение AlexS » 28.05.2019, 10:44

ig_rok писал(а):Скоріш за все відсутність аерації.

Я закриваю банки звичайними поліетиленовими кришками, в яких додатково ще роблю тонкою медичною голкою кілька отворів. Крім того щотижня відкриваю на п`ять хвилин "подихати".
ig_rok писал(а):Скільки ви перший раз в новій 15літровій тримали
Десь місяць тримав. Справа у тому, що кадку значно легше готувати, ніж діжку - її можна варити. Залив води, кинув великий кип'ятильник і все.
AlexS
Откуда: Винница
Репутация: 57
Сообщения: 322
Зарегистрирован: 11.08.2017
С нами: 1 год 11 месяцев

Сообщение ig_rok » 28.05.2019, 20:30

AlexS писал(а):Крім того щотижня відкриваю на п`ять хвилин "подихати".
Я скоріш за все буду фільтром ганяти раз в тиждень.В мене є фільтр з насосом великого тиску,колбу для вугілля зніму .
AlexS писал(а):Десь місяць тримав
Я все таки 3 місяці витримаю.
ig_rok
Откуда: Луцьк.Україна
Репутация: 9
Сообщения: 62
Зарегистрирован: 29.11.2017
С нами: 1 год 7 месяцев

Пред.

Вернуться в Самогон из винограда (чача, граппа)

Кто сейчас на сайте

Сейчас этот форум просматривают: 1 гость